Ajankohtaista

3.12.2012

Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2012 Hämeen Kirjapainolle

Hämeen Kirjapaino on saanut vuoden 2012 Pirkanmaan ympäristöpalkinnon tunnustuksena ympäristövastuullisuudesta sekä ympäristöä säästävien ratkaisujen tarjoamisesta muille yrityksille.

Hämeen Kirjapaino tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden painattaa kaikki painotyönsä täysin hiilineutraalisti ainoana painotalona Suomessa.

"Olemme ylpeitä ympäristöpalkinnosta, joka on tunnustus pitkäaikaisesta panostuksestamme vastuulliseen toimintaan", Hämeen Kirjapainon toimitusjohtaja Miika Haavisto iloitsee. "Syksyllä 2012 aloimme ensimmäisenä Suomessa tarjota asiakkaillemme mahdollisuutta tilata kaikki painotyöt hiilineutraaleina."

Hiilineutraali painotuote syntyy, kun Hämeen Kirjapaino vähentää valmistuksen hiilidioksidipäästöjä omilla toimillaan ja ohjaa asiakkaitaan mm. paperivalinnoissa. Jäljelle jäävät päästöt lasketaan sertifioidulla laskurilla ja kompensoidaan täysimääräisesti. Loka-joulukuussa 2012 aiheutuneet kasvihuonekaasupäästöt Hämeen Kirjapaino kompensoi ostamalla Gold Standard -sertifioidusta tuulivoimahankkeesta Euroopassa syntyneitä niin sanottuja päästövähenemiä.

Painotuotteen hiilijalanjälkeen vaikuttavat itse painotyön lisäksi materiaalien valmistuksen, sähkön ja lämmön tuotannon sekä kuljetusten ja matkustuksen aiheuttamat päästöt. Hämeen Kirjapaino on laskenut koko toimintansa hiilijalanjäljen ja sai siitä todistukseksi kesällä 2012 ensimmäisenä Suomessa ClimateCalc -sertifikaatin, joka on ainoa kirjapainotoiminnan hiilijalanjälkeen keskittyvä standardi maailmassa.

Vastuullisuus on perinne

Hämeen Kirjapainon tavoitteena on vähentää ympäristökuormitustaan vuosittain suhteessa tuotannon määrään. Ympäristöohjelma kattaa mm. energian ja materiaalien tehokkaan käytön, jätteen määrän vähentämisen ja jätteen lajittelun, henkilökunnan kouluttamisen ympäristön huomioivaan toimintaan sekä asiakkaiden ympäristötietoisuuden lisäämisen. Hämeen Kirjapainon koko tuotannolla on ollut jo vuodesta 1998 Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin käyttöoikeus.

Pirkanmaan ympäristöpalkinto jaettiin tänä vuonna 26. kerran, ja sen myönsi Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus).

Lisätietoja: toimitusjohtaja Miika Haavisto, p. 050 553 0446, miika.haavisto@hameenkp.fi

Takaisin